Володимир Гребенюк провів нараду з питань організації харчування дітей в закладах освіти району

Питання організації харчування дітей та учнів залишається одним із найбільш актуальних на сьогоднішній день. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються у навчально-виховних закладах.

Під керівництвом голови Турківської районної державної адміністрації Володимира Гребенюка за участі заступника голови райдержадміністрації Івана Січака начальника відділу з питань освіти, сім’ї та молоді райдержадміністрації Михайла Кропивницького відбулась нарада з питань організації харчування дітей в закладах освіти району.

За інформацією начальника відділу з питань освіти, сім’ї та молоді райдержадміністрації Михайла Кропивницького, у всіх загальноосвітніх навчально-виховних закладах та дошкільних навчальних закладах організоване гаряче харчування для учнів.

Дане питання знаходиться на постійному контролі у відділі з питань освіти, сім’ї та молоді, розглядається на нарадах директорів, засіданнях колегії відділу з питань освіти, сім’ї та молоді та апаратних нарадах, де приймаються конкретні рішення, обговорюються та затверджуються заходи.

У відділі з питань освіти, сім’ї та молоді розроблені заходи щодо поліпшення харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Батьки учнів добре інформовані з питань організації харчування, якості їжі та санітарного стану їдальні. У школах оформлено постійно діючий інформаційний стенд для батьків та учнів, який містить щоденне меню з переліком страв, рекомендації батькам  та учням. Велике значення відіграє в навчально-виховних закладах пропаганда правильного харчування серед дітей. Для цього використовуються різноманітні форми: лекції, батьківські збори, індивідуальні бесіди, тематичні заняття. Використання таких методів дає можливість донести до учнів та їхніх батьків необхідного мінімуму санітарно-гігієнічних знань про збалансоване харчування. Раціональне харчування учнів шкіл організовано на основі перспективного меню, яке обов’язково погоджується державною санітарно-епідеміологічною службою. Перспективне меню складається з урахуванням сезонності (на зимово-весняний і літньо-весняний періоди року.) та наявності сезонних продуктів. свіжих овочів, фруктів, сухофруктів, квашених овочів, соків.

На сьогоднішній день організація харчування учнів перейшла на інший рівень.

Безперечно, одним з основних завдань навчальних закладів є збереження здоров’я наших дітей, і харчування в цьому відіграє не останню роль. Керівники навчально-виховних закладів намагаються охопити усіх школярів початкової ланки безкоштовним гарячим харчуванням.

 

Вы можите оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

Написать комментарий

XHTML: Вы можете использовать эти теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*