На Золочівщині запрацював новий цех із виробництва сиру

Сьогодні, 5 травня, у  селі Поляни Золочівського району відкрили новий цех із виробництва м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні рецепти з виготовлення саме цих видів сиру. Зараз на підприємстві  переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У цеху працевлаштовано 5-ро місцевих мешканців, загалом на сирзаводі працює 39 осіб.

«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповують в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. А ще тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України»- зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

У перспективі у цеху планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для цього львівські фахівці поїдуть у Нідерланди і перейматимуть досвід іноземних спеціалістів і цій галузі. Відтак кількість працівників збільшать у понад 2 рази.

 

Вы можите оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

Написать комментарий

XHTML: Вы можете использовать эти теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*